Έγινε η πρώτη δοκιμή στο σιντριβάνι στο Ηράκλειο - Δείτε τα πρώτα πλάνα από το...υπερθέαμα (video)

Έγινε η πρώτη δοκιμή για το μεγαλύτερο σιντριβάνι των Βαλκανίων, το οποίο κατασκευάζεται στο Ηράκλειο, με στόχο να αποτελέσει μέσα στα επόμενα 24ωρα ένα σημείο όπου οι επισκέπτες – ντόπιοι και ξένοι- θα απολαμβάνουν ένα… υπερθέαμα.
Το σιντριβάνι του Ηρακλείου στον Καράβολα για το οποίο διαβάσατε αποκλειστικά από το CretePlus.gr πως παραδίδεται στους πολίτες είναι στην τελική του φάση και απόψε έγινε η πρώτη δοκιμή, παρουσία και του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Χάρη Μαμουλάκη: «Είναι ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα έργα της Εταιρείας αυτής είναι συνολικά 8. Η πλατεία Κορνάρου, η λεωφόρος Ικάρου, η πλατεία Αναλήψεως, το παραλιακό μέτωπο, η πλατεία στον Προφήτη Ηλία, η λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ είναι κάποια από τα έργα της συγκεκριμένης εταιρείας, τα οποία είχαν ξεκινήσει ή είχαν συμβασιοποιηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Είναι σωστό να τονίζουμε και το έργο των προηγούμενων, καθώς για παράδειγμα, το έργο του σιντριβανιού κατασκευάζεται από εμάς, αλλά είχε ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», αναφέρει και συνεχίζει:

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πόσο μεγάλη ανάγκη έχει το Ηράκλειο από δημόσιους χώρους που να πυροδοτούν και το ενδιαφέρον των πολιτών. Γιατί ένα τέτοιο σιντριβάνι, τέτοιου βεληνεκούς, δίνει ιδιαίτερη αξία σε μια παρέμβαση στον Καράβολα, που είναι ήδη πολύ καλή και μεγάλης έκτασης.

Επιπρόσθετα πρέπει να ειπωθεί πως είναι ένα ακόμη σπονδυλωτό κομμάτι του συνολικού έργου, ύψους 2.5 εκ. ευρώ που αφορά την ανάπτυξη του παραλιακού δυτικού μετώπου που εκτείνεται στην παραλία», επισημαίνει ο κ. Μαμουλάκης.

Πως θα λειτουργεί το σιντριβάνι

Σύμφωνα με πληροφορίες το σιντριβάνι στον Καράβολα, αποτελείται από τέσσερα συστήματα, εκ των οποίων τα δύο συνδέονται μεταξύ τους και τα άλλα δύο είναι αυτόνομα.

Αυτά που συνεργάζονται είναι εκείνα τα οποία είναι πάνω στην πλατεία, τα οποία θα πραγματοποιούν το λεγόμενο water show. Τους υδάτινους σχηματισμούς που εναλλάσσονται μεταξύ τους. Και μετά υπάρχει το λεγόμενο running switching, το οποίο δεν είναι άλλο από τους 30 πίδακες στη σειρά! Στην Ελλάδα σύμφωνα με τους τεχνικούς είναι σίγουρα το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στο σύνολο του, ίσως το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Είναι όπως τονίζεται μια πατέντα μοναδική. Το υπερθέαμα φυσικά ολοκληρώνεται με το φωτισμό και τη μουσική υπόκρουση! Στο σιντριβάνι έχουν τοποθετηθεί RGBW προβολείς. Προβολείς led δηλαδή με χρώμα κόκκινο, πράσινο, μπλε και λευκό. Οι προβολείς αυτοί είναι ανοξείδωτοι, όπως και όλα τα μέρη των μηχανισμών που έχουν τοποθετηθεί στο σιντριβάνι.

«Αγκάθι» η συντήρηση

Σημαντικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί τη Δημοτική Αρχή είναι το θέμα της συντήρησης του σιντριβανιού. «Αυτό είναι ένα μεγάλο άγχος για εμάς. Το θέμα της συντήρησης. Κάτι που απασχολεί συνολικά για την πόλη μας, καθώς πραγματικά μόχθησαν οι προκάτοχοι μας, δημιούργησαν πράγματα για τα οποία όμως υπάρχει πρόβλημα με τη συντήρηση τους.

Ίσως δεν είχαν και το χρόνο για να σκεφτούν τι θα πράξουν με το θέμα της συντήρησης. Πραγματικά μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία δίνουμε μάχη καθημερινά για να κλείνουμε λακκούβες, να αντικαθιστούμε κυβόλιθους σε πλακόστρωτα και πολλά άλλα.

Ειδικά για το σιντριβάνι, που είναι ένα εξειδικευμένο έργο, το άγχος μας είναι ακόμη μεγαλύτερο, από τη στιγμή μάλιστα που αυτό είναι κατασκευασμένο δίπλα στη θάλασσα. Ένα έργο, το οποίο έχει και τεχνολογική αιχμή. Είναι πραγματικά πρότυπο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά είναι κοστοβόρο», επισημαίνει ο κ. Μαμουλάκης που σημειώνει ότι το Ηράκλειο έχει υποδομές, οι οποίες όμως πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι πρέπει να συντηρούνται.

Φοβούνται πλιάτσικο!

Μέσα σε όλα, ένα θέμα που απασχολεί τη Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο είναι και αυτό του πλιατσικολογήματος.

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς και στο Ηράκλειο, με την κλοπή εργαλείων, εξαρτημάτων από δημόσιους χώρους, καθιστά αναγκαία τη φύλαξη του σιντριβανιού. Τα συστήματα που θα διαθέτει το συγκεκριμένο έργο είναι ακριβά και η φύλαξη είναι μέσα στις προτεραιότητες που πρέπει να μπουν. «Μέσα στα άμεσα σχέδια μας είναι η προστασία του έργου και η φύλαξη του. Στόχος μας είναι η τοποθέτηση κάποιου συστήματος ασφαλείας και κάμερας για την επίβλεψη του χώρου, εφόσον δεν υπαρχει κάποιο νομικό κώλυμα», καταλήγει ο κ. Μαμουλάκης.

Ακολουθήστε μας στο FaceBook για διασκεδαστικά post και ενημερώσεις

Ελένη Μενεγάκη: «Είμαι σε μεταβατική φάση. Το σώμα μου συνεχώς αλλάζει» (βίντεο)
Ελένη Μενεγάκη: «Είμαι σε μεταβατική φάση. Το σώμα μου συνεχώς αλλάζει» (βίντεο)
1.2'     5651
Μίλησε on air για το κορμί και τα κιλά της. Η Ελένη Μενεγάκη, τον τελευταίο καιρό επιλέγει φορέματα που αναδεικνύουν τις καμπύλες της και τις γραμμές του σώματος της, το οποίο φαίνεται να έχει επανέλθει μετά και την τελευταία της εγκυμοσύνη. Σήμερα, η παρουσιάστρια με αφορμή το φόρεμα που φορούσε, δεν δίστασε να μιλήσει για το νούμερο που φορά και τα κιλά της. Η παρουσιάστρια είπε πως δεν ήξερε αν θα της κάνει το συγκεκριμένο φόρεμα και ήλπιζε να κουμπώσει: «Είμαι σε μεταβατική φάση. Το σώμα μου συνεχώς αλλάζει»! Δείτε το βίντεο:
Θα πέσετε από την καρέκλα: Ενώ η κάμερα τους καταγράφει στις κερκίδες, δείτε τι κάνει αυτός ο άνδρας! (Βίντεο)
Θα πέσετε από την καρέκλα: Ενώ η κάμερα τους καταγράφει στις κερκίδες, δείτε τι κάνει αυτός ο άνδρας! (Βίντεο)
36''     5172
Σε αθλητικούς αγώνες είναι συχνό φαινόμενο, οι σκηνοθέτες να κάνουν λήψεις από την κερκίδα… Πολλοί θεατές, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι η κάμερα του αγώνα έχει στραφεί πάνω τους, άλλοι αργούν να το καταλάβουν, ενώ ορισμένοι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία για να κάνουν κάτι και να ξεχωρίσουν… Έτσι και σε αυτό το βίντεο, αυτός ο άνδρας ενώ η κάμερα ήταν στραμμένη πάνω του και πάνω στην όμορφη κοπέλα που βρίσκεται δίπλα του, αυτός είπε να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει!.. Τα υπόλοιπα στο video:
Η σπάνια πάθηση… Η γυναίκα που μετατρέπεται σε άγαλμα. (Βίντεο)
Η σπάνια πάθηση… Η γυναίκα που μετατρέπεται σε άγαλμα. (Βίντεο)
5'     6141
Σε αυτό το βίντεο που ακολουθεί θα γνωρίσετε την 32χρονη Ashley Kurpiel από την πολιτεία Τζόρτζια (ΗΠΑ), μια κοπέλα που πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση γνωστή ως προοδευτική οστεοποιό ινοδυσπλασία ή σύνδρομο του ανθρώπου – πέτρα (Fibrodysplasia ossificans progressiva), χαρακτηριστικό της οποίας είναι ότι μετατρέπει τους μύες αλλά και τους μαλακούς ιστούς (τένοντες, συνδέσμους) του σώματος σε στέρεα οστά, δηλαδή κόκκαλα. Η συγκεκριμένη ασθένεια, όπως θα δείτε και μόνοι σας έχει στερήσει το δεξί χέρι στην Ashley, ενώ οι επιπτώσεις της μπορούν να αφήσουν τους πάσχοντες εντελώς ακινητοποιημένους. Στα παιδιά που γεννιούνται με FOP, η ασθένεια ξεκινά συνήθως από το λαιμό, στη συνέχεια, προχωρά στους ώμους, τα χέρια στο στήθος και τέλος στα πόδια. Ως αποτέλεσμα, η κατάσταση προκαλεί απώλεια της κινητικότητας των αρθρώσεων, προκαλώντας επιπλοκές στην αναπνοή από τον περιορισμό του διαφράγματος. Σύμφωνα με τις έρευνες, η εν λόγω πάθηση επηρεάζει ένα άτομο στα δύο εκατομμύρια και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια θεραπεία. Παρ” όλες τις δυσκολίες, η Asley δεν τα βάζει κάτω και είναι αποφασισμένη να χαρεί τη ζωή της στο έπακρο, καθώς πηγαίνει για surfing και skateboard, ενώ αγαπά τα ταξίδια. Σε ένα από αυτά, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα.
Σοκαριστικό βίντεο: Εξαγριωμένη έφηβη σαπίζει στο ξύλο 87χρονη μέσα σε λεωφορείο
Σοκαριστικό βίντεο: Εξαγριωμένη έφηβη σαπίζει στο ξύλο 87χρονη μέσα σε λεωφορείο
1.2'     5177
Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τον γύρο της Μεγάλης Βρετανίας. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που είναι τοποθετημένη σε λεωφορείο του Λονδίνου, διακρίνεται μια ηλικιωμένη γυναίκα 87 ετών, να μιλά σε δύο νεαρές που μπήκαν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Κι ενώ σηκώνεται από τη θέση της, μια από αυτές την χτυπά άγρια στο πρόσωπο πριν προλάβει να αντιδράσει. Τότε και οι δύο βγήκαν από το όχημα. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε με μαυρισμένο μάτι στο νοσοκομείο, αφότου μια άλλη επιβάτης σηκώθηκε για να τη βοηθήσει. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο προκειμένου να εντοπιστούν οι νεαρές που υπολογίζεται πως βρίσκονται μεταξύ 14-18 ετών. «Ήταν μια άσχημη επίθεση σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που απλά ήθελε να πάει σπίτι της. Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί να αναγνωρίσει τις ύποπτες να επικοινωνήσει με την αστυνομία» δήλωσε ο αξιωματικός Arran Hillier.